10 d’octubre, 2007

I la Setmana de la Mobilitat?

(article publicat a Revista del Vallès el divendres 5 d'octubre)

Per a Iniciativa per Catalunya Verds aquesta darrera Setmana de la Mobilitat a Granollers ha estat decebedora. S'ha organitzat tan sols "Fem nostre el carrer", una activitat amb escoles de la ciutat consistent a pintar pancartes sobre la mobilitat sostenible per després penjar-les a diferents indrets de la ciutat. No em queixo de l’activitat, ja que la considero molt interessant per tal que els escolars treballin i es conscienciïn de la problemàtica originada per la mobilitat; la prova és que l'any passat ja l’havíem fet.

Per a aquest any teníem projectes que no s’han desenvolupat. Per exemple, havíem estat escollits els coordinadors a l'estat espanyol de l'organització, dins de la Setmana de la Mobilitat, del Dia Internacional d'anar a peu a l'escola. Ajuntaments com el de Mollet i el de Donosti ja se'ns havien adreçat per tal de treballar plegats. No s'ha fet res.

Granollers, durant aquest darrers quatre anys, ha estat a Catalunya una ciutat de referència en matèria de mobilitat. I ho ha estat per haver desenvolupat projectes que van marcar línies de treball noves: el primer pla global d'accessibilitat als polígons d'una ciutat; el primer Pla de Mobilitat a un hospital de Catalunya, el General de Granollers, que servirà de base per fer plans de mobilitat a tots els hospitals públics catalans; vam estar escollits per l'Institut Català d'energia (ICAEN) com la ciutat catalana de l'any 2006 per rebre una subvenció i desenvolupar un sistema de bicicletes de lloguer com a mitjà de transport públic; vam estar la primera ciutat (després de Barcelona) a dotar-nos de vehicles compartits, el “car sharing”. I per acabar, recordar que vam ser la primera ciutat de l'estat espanyol a fer un estudi dels itineraris d'accés a peu a totes les escoles per tal de millorar-los, i que una de les experiències escolars desenvolupades en una Setmana de la Mobilitat, el “Bus a peu", va ser una de les premiades per la Generalitat.

Probablement l'equip de govern ens dirà que, en canviar de regidor el mes de juny, no hi ha hagut temps material per fer altres coses. Això no és veritat. Quan Iniciativa va accedir a la Regidoria l'any 2003 no hi havia res previst per la Setmana d'aquell any, i no obstant vam ser capaços d'organitzar activitats. En cap cas vull fer responsables els tècnics de la Regidoria, ja que són uns grans professionals i sense ells les accions que vam dur a terme durant aquest anys no haurien estat possibles Sens dubte el responsable de la pobresa de la Setmana de la Mobilitat d'enguany es la manca de voluntat política de l'equip de Govern per tal d'aplicar vertaderes polítiques de mobilitat a la ciutat. Veiem el futur amb preocupació. Als mesos de juny i juliol s'haurien hagut de constituir comissions de treball al Consell de Mobilitat, i al més de setembre aprovar el Pla de Mobilitat. Ara diuen que s'aprovarà el primer trimestre del 2008.
No és això. Per tirar endavant el projecte de mobilitat a una ciutat cal voluntat política, i molta valentia, ja que no sempre es poden adoptar mesures populars. Començarem a creure quan veiem dotar a la Regidoria de més recursos humans i materials. Fins llavors permeti'ns que dubtem de vostès. Ara bé nosaltres, Iniciativa per Catalunya Verds, no volem ser uns mers opositors, i ens oferim per ajudar al nou equip de Govern a tirar endavant les polítiques de Mobilitat.

1 comentari:

Carlos ha dit...

Hola Vernet.

Te paso escrito que ya ha sido entregado en el registro del ayuntamiento sobre tema de movilidad.

Igual que nos pasó con el anterior equipo de gobierno, con el actual pasa igual: SILENCIO ADMINISTRATIVO.

Te paso esta propuesta como aportación del PSUC Viu en este tema. Si quieres los planos te los envio por e-mail a tu dirección.


Un saludo.


Carlos Sánchez
Responsable político de Granollers
Asamblea Local del PSUC Viu


Entregada el 24-09-2007 con nº de registro 21.333


A la atención del Sr. Josep Mayoral
Alcalde de Granollers


Tema: Desde Can Bassa a Can Monic en carril bus segregado.


Desde la Asamblea Local del PSUC Viu de Granollers, se realizó hace unas semanas una propuesta abierta sobre como, a nuestro entender, se podía mejorar la movilidad del BUS como transporte público básico, imprescindible para garantizar una movilidad sostenible, rápida, ágil, para los ciudadanos y visitantes de nuestra ciudad.

Desde la Asamblea Local del PSUC Viu hemos querido que esta propuesta fuera lo más amplia posible, por lo que se hizo llegar a diferentes entidades: partidos políticos de “derechas” y de “izquierdas” (pues el transporte público afecta a todos los ciudadanos); a sindicatos; a empresas del mundo de la bicicleta; a trabajadores del BUS; arquitectos; medios de comunicación; un colegio afectado por la propuesta; y asociaciones relacionadas con el fomento del trasporte público y del uso de la bicicleta.

Todos ellos fueron convocados a una reunión para discutir de manera abierta la propuesta que se les había entregado previamente para su estudio y valoración, o para hacer nuevas propuestas, complementarias o totalmente nuevas a la presentada.

Realizada la reunión, a la que asistieron las personas y entidades que así lo desearon, le hacemos llegar la propuesta resultante para que pueda valorarla si lo cree conveniente y traslade al Pleno para conocimiento del resto de grupos municipales, si así lo desea.


Esta propuesta, mejora:

 La rapidez del bus, pues consigue tener carriles bus EXCLUSIVOS para este medio de transporte.
 Mejora la comodidad y seguridad de la conducción para los compañeros conductores del BUS, evitando los continuos cambios de carril, paradas innecesarias, frenazos bruscos, etc, que genera el compartir espacio con el vehículo privado y la habitual indisciplina viaria.
 El aumento de la frecuencia de paso, pues al no tener obstáculos que evitar, no pierde tiempos innecesarios.
 Se mejora la comodidad y seguridad de los usuarios del bus, que contarían con amplias plataformas de paradas-BUS (15 metros de largo, por 3,5 metros de ancho) CUBIERTAS, para impedir que sufran las inclemencias del viento, lluvia, sol.
 Se libera espacio para los peatones, pues las paradas-BUS cogen el espacio necesario al vehículo privado, sin hacer uso de las aceras para colocar las paradas-BUS.
 La accesibilidad de personas con sillas de ruedas, carritos de niños, carros de compra, personas con movilidad reducida. Todo esto se consigue al tener las paradas-BUS paralelas al mismo carril, estando la acera, la zona de acceso a la parada-BUS y la plataforma al mismo nivel.
 Reducir las velocidades de paso del vehículo privado, pues se colocarían “resaltos” en las paradas-BUS, contando también con pasos de peatones señalizados vertical y horizontalmente.
 Aumenta el número de plazas de estacionamiento de vehículos privados, pues al colocar la zona de estacionamiento apartada de la acera, evita también los vados, los cuales restan zonas de estacionamiento.


Por lo dicho anteriormente:


Desde la Asamblea Local del PSUC Viu, invitamos al Ayuntamiento de Granollers a estudiar esta propuesta que se le presenta oficialmente.

Animamos al Ayuntamiento de Granollers a ser valientes y a aplicar una propuesta real, cuya aplicación tiene un coste muy inferior a lo que se han gastado en la nueva pasarela inaugurada hace unos días.

Pedimos al Ayuntamiento de Granollers que asuma sus responsabilidades políticas y aplique políticas de potenciación de carriles bus segregados en nuestra ciudad. El no hacerlo iría contra los intereses de los ciudadanos de Granollers, pero también contra los miles de ciudadanos que cada día vienen por diversos motivos a nuestra ciudad.

Solicitamos al Ayuntamiento de Granollers que deje de favorecer al vehículo privado. Solo hace falta ver que las casi 1.000 plazas de estacionamiento subterráneo para vehículos privados (Can Comas, c/ Colón) no se transforman en la eliminación de aparcamientos de superficie, ni la aplicación de carriles Bus ni carriles bici en Granollers.

Desde la Asamblea Local del PSUC Viu demostrado al Ayuntamiento de Granollers que existe el espacio suficiente para aplicar esta propuesta; que existen los medios técnicos y económicos para aplicarlo. Ahora solo falta de voluntad y el valor político para aplicarlo.


Adjuntamos documento donde se explica de manera esquemática esta propuesta.


Salud y República.


En Granollers, a 24 de septiembre de 2007



Carlos Sánchez
Responsable Político
Asamblea Local de Granollers