24 d’abril, 2007

El MAC i la informació de proximitat


Demà s’inaugura a la nostra ciutat una nova edició del MAC, el Mercat Audiovisual de Catalunya. Durant els propers dies Granollers serà el centre informatiu en temàtiques referents a la televisió de proximitat en la qual es donen cita els professionals i sectors que la desenvolupen.

El MAC és una bona oportunitat per posar en contacte els diferents agents que participen en la televisió de proximitat, productores audiovisuals, empreses tecnològiques, representants municipals i tots aquells que estan implicats d’una manera o altre amb el sector audiovisual.

El referent d’aquest dies serà la TDT, la Televisió Digital Terrestre, que el proper any serà una realitat i en la que Granollers participarà activament amb la gestió d’un canal d’àmbit comarcal, conjuntament amb altres municipis veïns i dins del projecte de Roca Umbert, que ha de ser un espai generador de continguts audiovisuals.

Des de Iniciativa per Catalunya Verds apostem per una televisió i una ràdio de proximitat de qualitat, que actuïn com a element cohesionador del territori i despertin l’interès i siguin un referent informatiu per a la ciutadania. Per a això és imprescindible evitar el partidisme i la manca de professionalitat, informar d’una manera veraç, plural i transparent, dotats dels recursos humans i tècnics necessaris, fomentar el debat públic per a la participació democràtica i promoure les activitats de la societat civil i del món associatiu.

Per tot això, des d’ICV apostarem per la creació d’un Consell de Participació, on la pluralitat de estigui assegurada amb la incorporació dels grups socials, polítics, professionals i entitats més representatius del territori

D’altra banda, la televisió de proximitat, generarà un ampli ventall de serveis relacionats que van més enllà de la distribució de continguts audiovisuals i obren una oportunitat de relació entre els ciutadans i l'Administració, així com nous mecanismes de participació ciutadana i d'accés a la informació. Cal impulsar els serveis interactius que acompanyen les transmissions de vídeo.

Iniciativa per Catalunya Verds vol potenciar la TDT i la Ràdio pública com a eina de formació i d’informació al servei de la ciutadania, potenciar Granollers com a marca Audiovisual a través del Mercat Audiovisual de Catalunya. Per això proposem que Roca Umbert sigui un espai generador de continguts audiovisuals, amb la instal·lació de la televisió de la demarcació de Granollers i l’adequació d’unes noves instal·lacions per R7V, i dotant ambdues dels recursos humans i tècnics per necessaris per garantir-ne la qualitat.