18 de maig, 2007

Fira de l'Ascensió


El model multisectorial de Fira fa anys que dóna senyals d’esgotament. Els problemes viscuts amb el sector de l’automoció i les constants provatures (mercat medieval, etc.) fa que en aquests moments estigui en una situació erràtica que cal redreçar urgentment.

En aquest sentit, les propostes d’ICV - EPM són:

· Creació d’un espai de reflexió amb la presència dels sectors industrials, comercials i culturals de la ciutat per repensar les Festes de l’Ascensió.

· Anar orientant la Fira cap els sectors en que Granollers és forta des del punt de vista econòmic: empresa alimentària, comerç local, vida associativa... En el nostre programa de cultura ( www.iniciativa.cat/granollers) es recull la idea de convertir la Fira en un espai de presentació d’activitats culturals i en el d’universitats la de crear un espai d’universitat i empresa.

· L’èxit d’una Fira no s’ha de mesurar en la xifra de visitants, sinó en la capacitat de generar activitat econòmica. Orientar, sense menysprear la seva vessant d’oberta a la ciutat, aquest darrer aspecte.

· Potenciar la part agrícola i ramadera, orientant-la als productes innovadors i de qualitat en aquest camp, tant des del punt de vista de la producció com de la distribució. Potenciar l’agricultura ecològica i els productes autòctons de la comarca i amb denominació d’origen.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal canviar de model, la fira d'ara és un "muermo". Granollers no és mareix aquesta fira. Prufi.

Anònim ha dit...

Com es nota que hi ha eleccions, aquest any funciona l’aire condicionat, però la fira continua sent de una pena.