22 de maig, 2007

Mobilitat: Molt més que trànsit


Si en algun camp ICV ha tingut un paper determinant aquesta legislatura és, sens dubte, el de la mobilitat. Estem orgullosos de dir que s’han fet grans avenços. Cal recordar que fa quatre anys aquesta regidoria no existia, que la xifra de viatgers dels autobusos estava en constant davallada i que no hi havia cap mena de projecte de futur per la ciutat en aquest camp.

Avui podem dir que el servei d’autobusos ha guanyat viatgers i ha fet realitat una vella demanda dels sectors sindicals i ecologistes: arribar als polígons industrials. Que el servei de taxi s’ha millorat fins a fer-lo una alternativa competitiva en el camp de la mobilitat local, que s’ha treballat a fons en qüestions de seguretat i accessibilitat com per exemple els itineraris escolars i que hem tancat la legislatura amb la constitució del Consell de Mobilitat.

Tot això ha estat possible perquè des d’ICV - EPM entenem que la mobilitat és com es desplacen les persones: a peu, en bicicleta, en transport públic i en vehicle privat. I que una política conseqüent i de futur ha de partir d’aquest principi i d’un altre igualment bàsic: la sostenibilitat.

Per tant, entenem que la mobilitat esdevé un pilar bàsic en la construcció de la ciutat que volem : accessible, igualitària, humana i ecològica. I és per això que no ens conformem amb fer-ne una simple gestió del trànsit, si no que la entenem com a tot un seguit de recursos estratègics, els ja esmentats, per assolir aquesta fi.

Per tant, aquests principis s’han d’aplegar al Pla de Mobilitat. Ens comprometem a l’aprovació del Pla en els primers mesos de la legislatura.