14 de maig, 2007

Polítiques municipals per l'emancipació juvenil


Des d'ICV volem donar resposta a les problemàtiques que tenen els i les joves avui dia. Aquests problemes els tenim, sobretot en dos nivells bàsics: Habitatge i Ocupació.

Durant els últims temps, els i les joves de Granollers pateixen discriminació en dos àmbits fonamentals de la vida, elementals per assolir un projecte de vida autònom: en el terreny laboral i en l’habitatge. En el terreny laboral la gent jove cobra menys que la mitjana, té més temporalitat i pateix més accidents laborals, és a dir, pateix un mercat laboral precari. S’ha substituït el fantasma de l’atur dels anys 80 per la precarietat laboral imperant actualment. Pel que fa a l’habitatge, unes polítiques liberals en el preu del sòl i una cada vegada més important especulació, han fet augmentar el preu dels habitatges fins a límits insostenibles. La combinació d’ambdós factors fan de la joventut catalana un col·lectiu en risc d’exclusió.

Tot i que les competències en matèria d'habitatge i d'ocupació són de l'administració autonòmica, a ICV creiem que des dels ajuntaments es pot fer una tasca important amb mesures com ara:

· Reservar un 50% de les noves promocions a l’habitatge social. Almenys la meitat d’aquesta reserva ha de ser de lloguer i pensada per a donar resposta als col•lectius en risc d’exclusió i problemàtiques diverses (joves, famílies monoparentals...).

· Promoure un cens d’habitatges desocupats per activar la seva ocupació.

· Potenciar els pactes per l’ocupació amb el teixit empresarial per dotar de llocs de treball estables i de qualitat per la gent jove i crear un mecanisme de seguiment del pacte format pels agents socials.

· Potenciar que els joves optin per professions alternatives i nous jaciments d’ocupació.

· Convertir l’Ajuntament en un mitjancer actiu entre les petites i mitjanes empreses per assolir convenis de cooperació que permetin als estudiants fer les seves pràctiques a la ciutat i afavorir així un contacte directe entre el mercat laboral i la gent jove de Granollers.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny